Categorieën
kleding

Geen geld voor kleding

Wat kan je doen als je geen kleding meer hebt? Optie 1: zo snel mogelijk kleding gaan kopen bijvoorbeeld, desnoods de goedkoopste kleding, zoals basics – of naar de goedkoopste kledingwinkels gaan, zoals Primark.

Maar wat als je helemaal geen geld hebt voor nieuwe kleding? Dan vind je hier veel oplossingen voor dit probleem. Optie 2: 60 tips bekijken om aan kleding te komen. Lees verder.

Ik denk niet dat je nergens op internet zo’n grote lijst met tips kan vinden als hier. Hier vind je gegarandeerd een oplossing voor jouw probleem, een gebrek hebben aan kleding. Lees verder.

Het is natuurlijk een heel l*llig probleem. Maar het probleem is binnenkort opgelost, binnen niet al te lange tijd heb jij weer kleding. Het enige wat je moet doen is de tips in dit artikel doornemen en direct fel aan de slag gaan, heel actief actie ondernemen.

Wil je een reactie plaatsen op dit artikel of vanuit jouw website of blog ernaartoe linken, daar zou je me erg mee helpen! Alvast bedankt.

Hier komen de oplossingen:


 1. Je zit in de sh*t! Je hebt een probleem dat zo snel mogelijk opgelost moet worden. Het belangrijkste is dat je actie onderneemt en niet gaat uitstellen. Doe wat je moet doen (tips: hoe je gaat doen wat je moet doen). Ga direct over tot actie: actie ondernemen. Nogmaals, niet uitstellen is het allerbelangrijkste voor jou, ga direct doen wat je moet doen. Bezoek daarom alvast allerlei kledingwinkels in diverse steden en ook alvast wat webwinkels om alvast inspiratie op te doen. Ook al zit je zonder geld. Dit alles motiveert enorm (je gaat mogelijkheden en kansen zien) en dat zet je aan tot actie;
 2. Vul in: om in de toekomst te voorkomen dat ik zonder kleding zit, ga ik vanaf nu: […] (bijvoorbeeld: meer geld verdienen door meer te werken of meer bijverdienen of minder geld uitgeven of goedkopere kleding kopen, etc. etc.)
 3. Leef elke dag in dezelfde kleding. Het is niet erg om nog een tijdje in dezelfde kleding rond te lopen. Je gaat niet dood! Ga gewoon eerst snel werken via een uitzendbureau, neem alles aan en koop goedkope kleding met het geld wat je verdient (een uitzendbureau betaalt doorgaans binnen 1,5 tot 2 weken uit). Ga werken, ook al is het maar 1 uur per week (bij wijze van spreken). Hier staan 39 tips om je kans op werk te vergroten: kans op werk vergroten;
 4. Kijk eerst welke kleding je nog hebt. Vaak kom je dingen tegen waarvan je vergeten was dat je die had. Daarmee kán het probleem al snel opgelost zijn – of minder groot dan je dacht;
 5. Noteer welke kleding je het snelst nodig hebt en – afhankelijk van de oplossing die je kiest – hoeveel geld je hieraan moet besteden;
 6. Leen een beetje geld van een kennis / familielid, iemand die naast je staat, op voorwaarde dat je direct gaat werken. Die afspraak maak je dan met die persoon. Leen bijvoorbeeld €25 of €30. Vervolgens ga je shoppen bij Primark. Grote kans dat je voor dit geld er een complete outfit vind! Aan 1 outfit heb je voorlopig genoeg. Vervolgens ga je werken om het geleende binnen 2 tot 4 weken terug te kunnen betalen en koop je binnen 2 tot 4 weken een volgende outfit. Maak dit soort concrete, harde afspraken met iemand uit jouw kennissenkring / netwerk en er zijn maar weinigen die jou dit geld niet zullen lenen;
 7. Start een kledinginzamelingsactie. Vraag de hele wereld om kleding. Vraag iedereen in Nederland om jou gratis kleding op te sturen. Doe er wat voor terug! Schreeuw het van de daken. Open desnoods een gratis website hiervoor. Weet je wat het mooie is? Mensen willen elkaar helpen. Vooral mensen in nood. Je kan rekenen op de steun van andere, welwillende mensen. Je moet er alleen wel voor openstaan en de schaamte opzij zetten. Kom op, we zijn allemaal mensen! We moeten elkaar vooruit helpen! Let’s do this!;
 8. Als je wilt, kan je gratis supermooie, nette kleding krijgen. Je moet dan wel bereid zijn om direct te gaan werken (loondienst bijvoorbeeld). Dat is de belangrijkste voorwaarde. Kijk op dressforsucces.nl en maak meteen een afspraak;
 9. Denk eraan: kleding kan heel goedkoop zijn. Ga bijvoorbeeld naar winkels als Primark, Bristol, Zeeman, Wibra, C&A etc. Ook bij Action of dat soort winkels vind je meestal zeer goedkope kleding;
 10. Herstel oude kleding; Doe / leer het zelf of breng ze naar een klerenmaker;
 11. Denk na: wat heb ik allemaal en kan ik dat ruilen voor geld. Wat kan ik allemaal en kan ik daar iemand mee helpen in ruil voor geld? Wees creatief – probeer snel wat bij te verdienen, zodat je in ieder geval alvast wat kleding kan kopen;
 12. Bekijk ook eerst even je uitgavenpatroon. Kan je ergens op besparen, zodat je meer geld overhoudt voor kleding? Je kan besparen op boodschappen door anderen om eten te vragen of een aanvraag te doen voor de voedselbank. Je kan dit geld spenderen aan kleding. Dus vraag anderen om eten en besteedt een deel van je boodschappengeld wat je hierdoor zal overhouden, aan kleding;
 13. Ga aan de slag met activiteiten die snel meer inkomsten opleveren, zodat je kleding kan kopen. Een uitzendbureau is de beste manier, omdat het inkomen gegarandeerd is. Na de werkzaamheden is de werkgever namelijk verplicht om jou binnen een bepaalde termijn uit te betalen. Werken via een uitzendbureau is echt één van de beste manieren om gegarandeerd snel aan geld te komen. Meer tips om snel wat inkomsten krijgen, vind je via de link. Er staan een op onzintips in het artikel, maar ook zeker een hoop bruikbare tips die je vandaag nog kan gebruiken en toepassen. Hier nog wat meer tips voor meer inkomsten. Haal direct inkomsten binnen en ga lekker kleding shoppen. Ga zo spoedig mogelijk werken om geld te verdienen voor kleding. Uitzendbureau is meestal de snelste manier om werk te vinden, in ieder geval de snelste manier om uitbetaald te worden (1 tot 2 weken nadat je hebt gewerkt). Ik herhaal: werken in loondienst op contract of via een uitzendbureau is de beste manier om gegarandeerd geld binnen te krijgen voor de kleding die je nodig hebt. Probeer snel wat kleding bij elkaar te zoeken en ga daarna keihard werken om geld te verdienen. Met dat geld, koop je nieuwe kleding. Desnoods goedkope kleding;
 14. Verzamel alle plekken waar basickleding wordt verkocht, zodat je zo weinig mogelijk geld uit hoeft te geven en dus zoveel mogelijk kleding kan inslaan;
 15. 2e hands kleding is een goede optie. Veel mensen kopen heel veel kleding en na een jaar doen ze het weg, meestal gaat het om kleding, welke nog in goede staat verkeert: Marktplaats afzoeken is dus heel lucratief. Maar Google ook gewoon op 2e hands kleding overzicht;
 16. Vraag familie, vrienden, bekenden of ze nog wat kleding voor je hebben of mensen kennen die kleding hebben / kwijtwillen / niet meer nodig hebben. Zoek andere mensen met jouw kledingmaat en benader ze. Bekenden of onbekenden. Vraag ze om kleding (lenen, ruilen, etc.);
 17. De makkelijkste, simpelste manier om aan gratis kleren te komen is te ruilen met andere mensen (1 of meerdere) die dezelfde kledingmaten hebben als jij;
 18. Organiseer een kledingruilavond, of ga naar een kledingruilbeurs. Organiseer een kledingruilmiddag met een groep vrienden/ vriendinnen!
 19. Zet je oude kleren, kleren die je niet meer leuk vind of niet meer aantrekt, op marktplaats (of andere sites / fora / sociale netwerken, etc) om te verkopen en van het geld wat je daarmee verdient, kun je weer nieuwe kleren kopen!
 20. Plaats een (nood)oproep op armoedeforum.nl en vraag om kleding of kledingruil of verkoop kleding of leen kleding. Op dit forum willen we mekaar vooruit helpen;
 21. Verricht online / offline een kleine taak voor 10 of 20 euro en koop daar een goedkoop kledingstuk mee;
 22. Doe een noodoproep op social media en vraag alle volgers en iedereen om kleding te doneren, in jouw maat;
 23. Bezoek veel gratis op te halen sites en zoek naar advertenties over kleding en plaats advertenties waarin je om gratis kleding vraagt: http://www.gratisoptehalen.nl/
 24. Als de nood heel hoog is kan je misschien bij een kerk of het Leger des Heils aankloppen (Google: prijslijst kleding leger des heils, je zal niet geloven hoe goedkoop kleding daar is en je kan alle winkels in Nederland bezoeken en ook alle kledingbanken). Zelfs een kringloopwinkel kan bijvoorbeeld iemand gratis helpen die na een brand (of ernstige gebeurtenis) niets meer heeft. Je koopt voor een een zeer klein bedrag (paar euro’s) je kleding bij een kringloopwinkel. Zit je helemaal zonder geld, leen van iemand een klein bedrag. Sommige mensen die overtollige kleding hebben brengen dat gratis naar de kringloopwinkel. Die winkel kan het weer verkopen aan jou, waarbij de opbrengst (vaak) aan goede doelen wordt besteed. Dus ga naar de Kringloop. Daar vind je soms kleding. En als er dan iets hangt, kost het niet veel. Belangrijke tip: Leger Des Heils verkoopt zeer goedkoop, kleding! Bekijk de site of bel naar de kledingbank van het Leger Des Heils;
 25. Probeer iets te verkopen wat je niet meer gebruikt: oude cd’s, boeken, pannen, wat dan ook, en van dat geld kan je dan wat nieuwe kleding kopen;
 26. Op de markt of rommelmarkt is ook vaak kleding te koop voor een prikkie. Koop goedkope kleding op de markt. Overal in Nederland zijn markten;
 27. Je kan het ook combineren, verkoop je eigen oude spullen waar je toch niets meer mee doet op dezelfde rommelmarkt en koop er kleding voor terug;
 28. Verder bestaan er ook ruilwinkels, zitten op meerdere plaatsen in Nederland;
 29. Verkoop je oude kleding of deze-vind-ik-niet-meer-leuk of deze-trek-ik-niet-meer-aan kleding aan kringloopwinkels of aan wie dan ook;
 30. Of ruil iets van jezelf met een willekeurig persoon voor kleding of cadeaubon voor kleding. Ga ruilen met iemand. Jij geeft mij: kleding of geld of cadeaubon en in ruil daarvoor krijg jij …. [maak een lijst van 1001 dingen die je voor een ander kan doen, wat kan je allemaal? van folders rondbrengen tot boodschappen doen voor iemand, maak lijst van wat je kan] of ruil kleding met je vrienden of bekenden (of dus: vreemden);
 31. Leen kleding van iemand;
 32. Ga geld besparen op boodschappen of andere vaste lasten of vraag bedrijven om een tijdelijk uitstel van betaling. Met het geld wat je bespaart of besteedbaar houdt, kan je snel nieuwe, goedkope kleding kopen;
 33. Vraag of je geld kan lenen van iemand of vraag de bank of je een klein bedrag rood kan staan of vraag iemand of je een klusje kan doen voor die persoon (of iemand kent waarvoor je een klusje kan doen) in ruil voor geld of vraag iemand of hij geld aan jou wil doneren, nadat je jouw verhaal hebt uitgelegd. Of vraag of je iets voor hem/haar kan doen;
 34. Vraag de hele wereld of heel Nederland om kleding. Het kan. Zet dat ongemakkelijke gevoel opzij en red jezelf. Doe iets terug als je dat kan, al is het maar een klein gebaar :);
 35. Je kan iedereen de volgende vraag stellen: wat zou ertoe bewegen om mij een kledingcadeaubon te schenken, op welke manier zou ik dit van jou kunnen ‘verdienen’
 36. Als je al werkt en je hebt toch geen geld voor kleding, ga dan meer werken of zoek hulp bij rondkomen, hier vind je een aantal handige tips om rond te komen;
 37. Dus naast al de goede tips die hier zijn gegeven, is het misschien nodig om te bekijken of je jouw financiën anders kan regelen. Neem desnoods iemand aan de arm hiervoor. Humanitas helpt, zie: hulp bij financiën.
  Dat kan bij jouw gemeente, en er is een online site waar je advies kan vragen:
 38. Ga naar Action, Zeeman, Aldi, Lidl, Wibra, heel misschien bij de kringloop of vraag vrienden of ze iets hebben en anders niet gebruiken of weg willen gooien. Bij sommige kringloopwinkels hangt alles netjes gewassen en gestreken, voor een prikkie in de winkel. B.v. 1-10 euro. Ga direct naar de kringloop in verschillende plaatsen / steden om goedkoop kleding te kopen! Stap op die fiets, stap die bus in, de trein in, ga kijken, GO!;
 39. Er zijn heel veel weggeefwinkels in Nederland. Ga overal langs en vraag of ze kleding hebben;
 40. Ruil kleding die je niet meer past met iemand voor passende kleding. Misschien heb je iets wat je niet meer gebruikt en kun je het ruilen tegen kleding;
 41. Vraag om kleding. Veel mensen hebben kleding hangen die ze niet meer gebruiken;
 42. Er zijn diverse sites waar mensen advertenties kunnen plaatsen voor gratis af te halen spullen. Daar is vaak ook kleding te vinden. Kijk maar eens op Gratisaftehalen.nl. Ook op advertentiesites als Marktplaats kun je soms gratis kleding vinden;
 43. Doe iets voor een ander in ruil voor een cadeaubon van een kledingwinkel of ander soort cadeaubon die je in een kledingwinkel kan verzilveren (bijv: mastercard gift card) of vraag iemand of hij zijn cadeaubon wil weggeven;
 44. Kijk op marktplaats, daar wordt regelmatig gratis kleding aangeboden. Bekijk ook alle andere soortgelijke sites;
 45. Google: kleding doneren en onderzoek waar mensen hun kleding doneren, neem vervolgens contact op met die instanties om te kijken of je wat kleding kan overnemen, leg je verhaal uit;
 46. Je kunt kijken of je een kledingbank in de buurt hebt. Mensen met een laag inkomen kunnen daar in aanmerking komen voor gratis kleding (nieuw en/of 2e hands). Wel heb je soms een verwijsbrief nodig van een instantie die “achter je aanmelding staat”. Dit zou bijvoorbeeld een uitkeringsinstantie zijn, of een schuldhulpverlener of maatschappelijk werker kunnen zijn;
 47. Plaats zelf een oproep op marktplaats. Of plaats oproepen op soortgelijke sites, plaats oproepen op internet. Plaats oproepen en advertenties op heel internet: op forums, social media of op vraag & aanbod sites of start zelf een website waarop je vraagt om kleding;
 48. Plaats een advertentiekaartje op het prikbord bij de Albert Heijn of welke supermarkt dan ook;
 49. Benader onbekenden en vraag om kleding, overal, online en offline;
 50. Heb je een nieuwe outfit maar voor even nodig, bijvoorbeeld voor een feestje? Leen dan eens kleding van je zus, een vriendin of je nicht. Wel even netjes wassen en strijken voordat je de kleding teruggeeft.
 51. Gratis echte en unieke vintage kleding? Misschien heeft je moeder op zolder nog kleding uit haar jeugd liggen die je mag hebben. Of je oma. Of je tante. Of je buurvrouw. Of… Combineren met hedendaagse kledingstukken en accessoires die je zelf nog thuis hebt en klaar ben je.
 52. Open een topic op forums (bijv: fok forum) en vraag om kleding. Op Fok heb je hier een speciale ruimte voor: Fokkers helpen Fokkers. Uiteraard kan je ook op andere forums om kleding vragen, maar pas op dat dit niet onder ongewenste inhoud valt;
 53. Bekijk de onderstaande tips in de comments voor meer ideeen. Deel ook je eigen tips voor mensen die zonder kleding zitten;
 54. Ben je binnenkort jarig, of heb je iets anders te vieren waarvoor je cadeautjes krijgt? Zet dan kleding op je verlanglijstje. Mensen die het moeilijk vinden om kleren voor iemand anders te kopen zullen al gauw met geld of kledingbonnen aankomen waarmee jij vervolgens kunt gaan shoppen. Kost jou dan nog steeds geen cent. En mensen die jouw smaak en maat heel goed kennen, geven misschien de leukste en meest verrassende kledingstukken;
 55. Loop je garderobekast en zolder nog eens goed na en probeer nieuwe combinaties van oude kledingstukken te maken. Kan verrassende nieuwe looks opleveren.
 56. Ga shoppen in de uitverkoop als je wat geld over hebt. Kijk vooral naar acties waar je een tweede kledingstuk gratis krijgt;
 57. Je kunt met de kleding die je nu hebt ook creatief zijn. Knip de pijpen af van een broek die je niet veel draagt, maar nog een leuke korte broek kan wezen. Fleur een t-shirt op met knoopjes, lintjes, embleempjes. Knip de mouwen uit een bloesje of t-shirt. Doe aan de zoom van een iets te groot shirt een knop. Vraag desnoods iemand om hulp hierbij;
 58. Wees supercreatief: kleding is overal om je heen, bedenk creatieve manieren om aan kleding te komen, je hebt nu niet veel nodig, een paar setjes maar, ga daarna (harder) werken, zodat je altijd gemakkelijk (goedkope) kleding kan kopen, wanneer jij dat wil;
 59. Heb je nog wel wat kleding, maar zit je bijna zonder? Ga dan als een gek zoveel mogelijk werken, zodat je zo snel mogelijk geld hebt om kleding te kopen, desnoods 2e hands. Je kan snel werk vinden en snel uitbetaald worden via een uitzendbureau;
 60. Zeer, zeer, zeer slechte tip die je alleen moet gebruiken als je binnen enkele weken opeens zeer veel inkomen ontvangt – en je daar een garantie op hebt of wanneer alle overige tips in dit artikel niet tot een oplossing leiden (is simpelweg onmogelijk, maargoed): koop kleding op afbetaling bij wehkamp / otto. Dit is wel de slechtste tip uit het rijtje, want 9 van 10 keer leidt dit tot grote schulden en grote problemen. Je kan wel wat kleren online bestellen en daarna via Afterpay of Klarna betalen, maar ook hiermee loop je grote kans op problemen. Doe dit alleen wanneer je gegarandeerd binnen 1 tot 2 weken inkomsten binnenkrijgt, steek jezelf niet in de schulden;
 61. Van het internet geplukt: “wanneer jij geen geld hebt maar toch kleding nodig hebt, dan ga je kijken of je iets in je huis of kamer kan missen. Iets wat je dubbel hebt of iets waar je niks meer mee doet en dan ga je dat proberen te ruilen. Voor een trui of een broek of jasje. Eerst vrienden en bekenden langs want die hebben misschien zonder dat je het zelf wist best wel belang bij bijvoorbeeld jou oude boek of knuffel en wanneer je bij je vrienden niet slaagt (verkeerde maat broek of zo iets) dan kun je ook een advertentie plaatsen op bijvoorbeeld marktplaats. Wanneer je voor korte duur iets nodig hebt bijvoorbeeld geschikte kleding voor een feestje of receptie dan zou je het ook gewoon even tijdelijk kunnen lenen. (Ik leen ook geregeld kleding uit aan vriendinnen die tijdelijk heel erg zijn aangekomen en later weer terug op gewicht zijn en daar geen kleren voor aan willen schaffen of die een bruiloft hebben en zelf geen zin hebben of geld hebben om zelf een jurk te kopen). Na die tijd even wassen en weer terug geven en je bent weer even gered.
  En je zou eventueel ook nog kunnen aangeven bij mensen dat: als zij van hun overbodige kleren af willen jij er nog wel belang bij hebt. Sommigen mensen vinden het misschien wel een vreemd idee dat er iemand in hun oude kleren rond wil lopen, maar ik ben juist altijd heel erg blij als ik iemand blij kan maken met mijn kleren”.

Gebruikte bronnen: eigen inspiratie, https://www.startpagina.nl/v/winkels/mode-accessoires/vraag/76604/geld-kleding-kledinghttp://www.hoedoe.nl/geld/besparen/hoe-kom-ik-aan-gratis-kleding/#

Google: geen geld voor kleding voor veel meer tips, no money for clothes.

2 reacties op “Geen geld voor kleding”

Wat je ook kan doen is basic kledij in bulk kopen bij een groothandel in bedrijfskledij.

Ik bestel 1 x per jaar shirts, hoodies en sweaters bij wordans. Ik kies meestal voor de fabrikant “fruit of the loom”. Dit zijn namelijk de producten die men meestal bij h&m, c&a en primark als basics verkoopt!

In de Winkel betaal je 5-6€ per shirt en 20€ voor een Hoodie.

Bij de groothandel betaal je 20€ voor 10 shirts en 50€ voor 4 hoodies!

Wanneer je een bestelling van ongeveer 100€ plaatst zal je doorgaans ook geen verzendkosten moeten betalen!

Ook kan je bij C&A al een goede jeans krijgen voor 10€!

Schoenen? Regenjassen? Ga naar een grote sportwinkel keten zoals sport direct of decathlon! Minder modieus maar nog zo functioneel. Een goede regenjas en een paar stevige gympen voor 50€.

Bedankt! Ja, ik koop zelf trouwens regelmatig schoenen bij Scapino of Primark, dus ook de goedkopere winkels. Onlangs heb ik mezelf zelfs soort van “aangeleerd” om niet te kijken hoe de schoenen bij mij staan, maar vooral te focussen op: “ik heb nu schoenen aan, dat is mooi en het kan altijd beter worden” (ik kan altijd nog iets beters kopen wanneer daar weer geld voor is).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.