Categorieën
eten geld

Geen geld voor eten, wat nu?

Tip 1: eet op het werk. Als je werk hebt tenminste (zie ook tip 2 hieronder). In de meeste gevallen is er altijd wel wat te eten op het werk, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Check de kantine en/of bedrijfsrestaurant op fruitschalen of voedsel wat aan het eind van de dag overblijft bijvoorbeeld. Je kan vragen of je dit mag meenemen. Gisteren werd ik door een collega gewezen op een vrieskist, waarvan 1/3 deel bestemd was voor het personeel, nooit geweten. Ik heb een gerecht mee naar huis genomen en klaargemaakt, verder had ik geen ander voedsel nodig. Hiermee heb ik 4 euro bespaard. Eten is overal om je heen. Op het werk vind je het meestal gratis.

Tip: bekijk ook: geen geld, wat nu?

Tip 2: meld je aan bij de Voedselbank en vraag om een noodpakket. Dit is één van de belangrijkste tips die ik je kan geven. Neem contact op met de voedselbank in jouw regio en vraag of je in aanmerking komt voor ondersteuning. Je kan meestal zelfs een noodpakket ontvangen, zodat je dezelfde week nog over eten beschikt (maar lees verder). Uiteraard heb je hiervoor geen geld nodig. Heb je een dermate groot probleem dat je nu, honger hebt, geen geld, geen eten en geen oplossingen voor ogen ziet, vraag dan hulp aan familie, vrienden, kennissen, collega’s, buurtgenoten (zet eventuele schaamte op zij, we zijn allemaal mensen en moeten elkaar ondersteunen) en/of neem op werkdagen tussen 09 en 17 uur direct contact op met de gemeente en vraag om spoedhulp. Mogelijk is er ergens in de omgeving een plek waar je een ontbijt / lunch of diner kan nuttigen of mee-eten. De gemeente zal je ook doorverwijzen naar een maatschappelijk werk of sociaal team voor hulp. Zo niet, vraag eventueel hulp via het ‘sociaal team’ in jouw woonplaats om deze aanmelding op gang te brengen. Sociale teams zijn wijkteams die zeer korte lijnen hebben met al hun partners in de regio, waaronder de Voedselbank – en razendsnel kunnen handelen. Zij staan in contact met velen in de regio. Zij krijgen vrijwel alles voor elkaar en kans is groot dat ze je snel kunnen ondersteunen. Je kan ook bellen naar de gemeente en vragen naar het ‘sociaal team’. Is deze er niet, vraag dan om maatschappelijk werk.

Tip 3: vraag je collega’s om eten. Je moet even een drempel over, maar als je echt geen geld hebt om boodschappen te doen, zal je anderen om hulp moeten vragen. Collega’s bijvoorbeeld. Het zal tot schaamte leiden, maar er is hoogstwaarschijnlijk geen enkele collega die jouw hulpverzoek met ‘nee’ zal beantwoorden. Het is vrijwel zeker dat ze jou hiermee steunen.

Tip 4: vraag financiële ondersteuning via schuldhulpmaatje, zelfs als je geen schulden hebt. Als je geen geld hebt voor eten, gaat er structureel iets mis in je maandelijkse inkomsten / uitgavenpatroon. Veel mensen worden onder druk gezet door schuldeisers of verleid om een klein bedrag per maand te betalen. En velen gaan daarmee akkoord, bijvoorbeeld uit angst voor verdere escalatie. Feit is wel: als je geen geld hebt om voldoende eten te kopen, heb je al zeker geen geld om regelingen te betalen. Belangrijk is het om dit zo snel als mogelijk op te lossen, zodat je dit probleem niet vaker hebt en je écht een keer zonder voedsel zit.

Een schuldhulpmaatje kan helpen om je weer financieel gezond te maken, zelfs al heb je geen schulden. Dankzij deze hulp krijg je inzicht wat er maandelijks misgaat, waar verbeteringen in doorgevoerd moeten worden, zodat je er weer bovenop komt. Je maakt samen een budgetoverzicht met inkomsten en daarnaast de uitgaven, waaruit zal blijken wat de exacte oorzaak is waarom er onvoldoende geld overblijft voor boodschappen. En vervolgens pak je het probleem samen aan zodat het niet meer voorkomt.

Doelstelling is dat je niet meer geld uitgeeft dan je uitgeven. Dat betekent: boodschappen gaan voor betalingsregelingen.

Vraag dus hulp van Schuldhulpmaatje. Ook hier moet je even een mentale drempel voor over, maar zie dit als een lange termijn investering. Je wilt immers niet een heel jaar het risico lopen dat je zonder voedsel zit.

Tip 5: Vraag familie, vrienden, kennissen, buren, buurtgenoten en anderen uit je netwerk om voedsel. Het is onwaarschijnlijk dat je naasten je niet zullen helpen als je om hulp vraagt. Tenzij je ruzie hebt. App of bel even iemand uit je netwerk, een goede vriend of vriendin bijvoorbeeld, vertel hen dat je het even moeilijk hebt en of zij wat eten kunnen missen. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij direct of zo snel zij kunnen in de auto stappen om je voldoende voedsel te geven voor een paar dagen of een week. En anders kan je het op komen halen. Zet je trots en emoties op zij en vraag mensen of ze je tijdelijk even kunnen helpen. Problemen overkomen ons allemaal. Kijk er niet raar vanop als je binnen een paar minuten op diverse plekken wordt uitgenodigd om een maaltijd mee te komen eten. Of zelfs op meerdere momenten deze avonden deze week. Familie is vaak bereid om jou uit de brand te helpen.

Tip 6: Ga in loondienst werken. Eventueel via een uitzendbureau. Werken in loondienst is de beste manier om verzekerd te zijn van inkomen. Na het verrichten van werkzaamheden, is een werkgever wettelijk verplicht jou hiervoor uit te betalen. Gegarandeerd geld voor eten dus. Wanneer je aan de slag gaat via een uitzendbureau, heb je in de meeste gevallen die week daarop alweer geld om zelf je boodschappen te kunnen betalen. Uitzendbureau’s betalen snel uit. Tot die tijd moet je het even doen met de bovenstaande en onderstaande tips om die week door te komen. Andere mensen zullen je altijd helpen met eten. Echt!

Tip 7: Dien een kwaliteitsklacht in. Heb je onlangs een product gekocht in bijvoorbeeld een supermarkt? Maar was het product oprecht niet volledig naar wens? Maak gebruik van de onvoorwaardelijke kwaliteitsgarantie die de meeste supermarkten hebben, neem de bon mee en vraag je geld terug.

Ga ten minste 1 dienst werken. Werk je 1 dienst dan heb je na afloop het geld voor een volle tas boodschappen bij elkaar.

Tip 8: Vraag op fok forum om eten
Vraag op het FOK! forum om gratis eten. Registreer je eerst als lid van het forum en vraag in het gedeelte ‘Fokkers helpen Fokkers’ om wat eten (heeft iemand nog wat blikken of houdbaar voedsel over?). Grote kans dat er leden zijn die wat voedsel gratis in een pakketje naar je op willen sturen als jij je adres doorgeeft. Je vind het forumgedeelte hier: https://forum.fok.nl/forum/191. Vertel wat er precies aan de hand is en anderen willen jou helpen.

Tip 9: Breng producten retour en vraag je geld terug
Wat heb je deze maand, afgelopen maand of de afgelopen dagen allemaal gekocht? Heb je de bon en het product nog? Breng het product terug, vraag je geld terug (zodat je met dat geld, direct wat eten kan kopen / boodschappen kan doen). Zet je aankoop in de tussentijd op een verlanglijst. Tot je weer geld hebt om het product te kopen.

Tip 10: Vraag op deze Facebookpagina om gratis eten
Hier is een speciale groep voor mensen die dringend eten nodig hebben, plaats een oproep en de kans op reacties van behulpzame mensen is groot. Op FOK Forum kan je ook om gratis eten vragen (plaats je oproep in de juiste rubriek, zie mijn tip hierboven in dit artikel). Voor de Facebook groep, volg deze link: gratis eten.

Tip 11: Bestel een energiereep of eiwitreep op Bol.com en betaal achteraf met acceptgiro. Of vraag fruitmanden webshops om betaling achteraf. Je kan een fruitmand bestellen en vragen om betaling op acceptgiro, echter, niet alle webshops leveren dagelijks. Op bol.com kan je repen bestellen en achteraf betalen met acceptgiro. Echt eten is het natuurlijk niet, maar je kan er een paar uur op overleven. Enkele repen kunnen dezelfde dag nog bezorgd worden als je voor 14 uur bestelt en kiest voor de bezorgoptie Select. Let op: betaal alleen achteraf als je de komende dagen gegarandeerd inkomen binnenkrijgt; voorkom herinneringskosten en incassokosten.

Ik heb honger maar geen geld, wat nu?

Wat doe je als je nu honger hebt of vanavond honger zal krijgen. En geen geld hebt om boodschappen te doen? Doe dan het volgende:

 • Heb je toevallig wel 1 of 2 euro? (zo nee, lees dan hieronder verder) Of kan je 1 of 2 euro van iemand krijgen of lenen? Of een kleine klus doen voor een buurtbewoner in ruil voor wat kleingeld? Koop dan een goedkoop (liefst afgeprijsd) brood en een potje broodbeleg (grote pot pindakaas van goedkoopste merk bijvoorbeeld). Dan kom je in ieder geval deze én de volgende dag door, zodat je een volgende oplossing kan vinden;
 • Allereerst: bel de gemeente op en vraag of een hulpverlener je kan helpen met een aanvraag noodpakket bij de lokale voedselbank. Dit puur om te voorkomen dat je volgende week niet weer in dezelfde situatie zit (geen geld hebben, maar wel honger). Als je de hulp van de voedselbank inroept, weet je haast gegarandeerd dat je binnen een paar dagen niet meer zonder eten hoeft te zitten. Dit is een echte aanrader om verdere problemen te voorkomen. Je gaat elke week met één of twee volle boodschappentassen de Voedselbank uit. Voldoende om een paar dagen van te kunnen overleven. Weet wel dat dit een aanvulling is op je boodschappen. Je zal zelf nog aanvullende boodschappen moeten gaan kopen (of vragen aan andere mensen).
 • Start vandaag nog een aanvraag op bij de Voedselbank. Echt ontzettend belangrijk om dit niet langer uit te stellen nadat je dit artikel hebt gelezen;
 • Vraag wat eten aan familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s, hulpverleners ouders en aan andere mensen in je netwerk. En vraag dan eventueel ook nog – of deze mensen, de mensen in hun netwerk kunnen vragen of zij nog iets te eten over hebben.  Het is onmogelijk / ondenkbaar dat niemand in dit netwerk je niets te eten kan geven, iedereen heeft immers eten thuis, het gaat er meer om, om je eigen gedachten of gevoelens van schaamte opzij te durven zetten;
 • Bekijk marktplaats of ‘gratis af te halen sites’ en kijk of iemand nog wat te eten aanbiedt. Haal dit vervolgens vandaag (direct) op. Zoek op het woord ‘gratis’ in de meest passende categorie. Moet je hiervoor reizen? Vraag een lift aan een bekende of loop naar het station, vraag de conducteur om een uitstel van betaling, indien je zeker weet dat je inkomsten binnenkrijgt de komende weken, voor het betalen van de ritprijs + 40 euro kosten extra;
 • Vreemd idee, maar het proberen waard: leen iets te eten van iemand. Vertel dat je hetzelfde product weer terug gaat kopen voor ze;
 • Ga naar een lokale groente of fruitwinkel en vraag ze een appel voor je hebben. Dat zal je maag voldoende vullen voor de komende 2 tot 3 uur;
 • Zit je morgen opnieuw met honger en zonder geld, denk je? Bestel iets wat je kan eten op Bol.com of in een andere webshop en vink de optie ‘achteraf betalen’ of ‘betalen op acceptgiro’ aan. Weet dan wel dat je gegarandeerd het bedrag binnen de gestelde termijn kan betalen, anders bouw je schulden op;
 • Vraag je favoriete restaurant of bezorgrestaurant waar je al jaren klant bent of je iets mag eten omdat je erge honger hebt maar je inkomsten nog niet binnen zijn. Leg uit dat je binnen 2 weken betaalt. Stel een simpele overeenkomst op met je naam en adres, onderteken het en geef het ze, dat zal ze extra vertrouwen geven;
 • Belangrijke tip: schakel de hulp in van het ‘sociaal team’ in jouw woonplaats. Bel de gemeente op en vraag naar dit team. Of stuur alvast een e-mail nu direct. Zij zullen je helpen met het actief aanpakken van je problemen, waaronder met de oorzaak en het probleem dat je nu zonder geld én zonder eten zit;
 • Ga zo snel mogelijk aan het werk via een uitzendbureau, zodat je je eigen boodschappen kan betalen. Bekijk het artikel hoe vind je snel werk; (klik en volg de link);
 • Ga in de vroege ochtend (deze ochtend of morgenochtend) naar de supermarkt en vraag of je iets mag proeven, bijvoorbeeld bij de broodafdeling of deli;
 • Vraag indien noodzakelijk tijdelijk een uitkering aan. Vraag de gemeente om hulp bij het invullen van de papieren;
 • Vraag vandaag nog hulp aan het sociaal team (maatschappelijk werk) in jouw gemeente. Of bel met de gemeente voor hulp. Sociale teams krijgen vrijwel álles snel en gemakkelijk voor elkaar. Dankzij de nauwe contacten die zij hebben met alle partners;
 • Ga naar een buitenlandse supermarkt en vraag of ze je kunnen helpen met wat eten (zij doen dit vanuit andere overtuigingen of geloofsovertuigingen); 
 • Ga naar een supermarkt of kleine lokale winkel of restaurant en vraag of ze nog iets over hebben;
 • Vraag of iemand je 2 tot 5 euro kan lenen voor een brood;
 • Kijk of je 2 euro kan regelen / lenen van iemand en ga een half uur voor sluitingstijd naar een supermarkt bij jou in de buurt voor een afgeprijsd brood en goedkoop broodbeleg (geen vers beleg, dat is zo weer op). AH prijst vaak de broden af. Ga je naar een andere supermarkt, bel dan van tevoren met de vraag of je een brood, afgeprijsd, kan meenemen vlak voor sluitingstijd;
 • Spreek een wildvreemde aan op straat en vraag om hulp. Vertel dat je honger hebt en geen geld. Let op; doe dit op een manier binnen de wettelijke kaders; bedelen is in bepaalde gevallen strafbaar;

10 reacties op “Geen geld voor eten, wat nu?”

Hier 2 chronisch zieken. Ons inkomen ligt ver onder de bestaansnorm. Bijstand heeft geen zin want dan worden de toeslagen gekort. Geen hulp van de rest. Sociaal isolement is compleet. Wmo weet geen oplossing. Heb crohn en stoma. Er moet geld bij maar die hulp is er niet. Ik mag niets van de voedselbank. Die is hier erg slecht. Geen geld geen eten. Hebben alles verkocht voor eten en slapen al 2 jaar op de vloer. We hebben alles al geprobeerd.

Bedankt voor je reactie, Emmy. Je schrijft o.a.: bijstand heeft geen zin, geen hulp van de rest, sociaal isolement, WMO weet geen oplossing, hulp is er niet, mag niets van de voedselbank, hebben alles al verkocht, slapen op de vloer, etc. Het is heel belangrijk om te beginnen om altijd in mogelijkheden te blijven denken en niet in moeilijkheden. Het laatste zal je namelijk in geen enkele situatie verder vooruit helpen. Ook al zijn er grote problemen, heeft het geen zin om uitsluitend de hele dag te denken over hoe ernstig die problemen wel niet zijn. Dat helpt je namelijk geen stap vooruit. Ikzelf heb momenteel bijvoorbeeld weinig geld voor boodschappen, veel minder dan de afgelopen weken (en ik snap dat dit niets is, in vergelijking tot wat jij beschrijft). Het helpt mij geenszins om de hele week na te denken over het feit dat ik weinig geld heb om boodschappen te doen. En hoe ernstig dit probleem is. Het is beter om na te denken over bijvoorbeeld 10 oplossingen die ervoor zorgen dat er binnenkort weer voldoende geld is om voldoende boodschappen te kunnen halen.

Mijn adviezen zijn als volgt:
– De gemeente mag niet alle inkomsten aftrekken. Er zijn uitzonderingen. Mijn tegemoetkoming voor een langdurig laag inkomen, werd bijvoorbeeld niet op mijn bijstandsuitkering gekort. Stuur via de website van het juridisch loket een vraag in of de gemeente jouw toeslagen wel mag inhouden. Dan nog is de kans groot dat je mét bijstand maandelijks meer overhoud dan zonder. Iedereen heeft recht op een inkomen op tenminste het bijstandsniveau, dit is wettelijk zo bepaald. Zelfs al zouden je toeslagen worden gekort, dan wordt er verwacht dat aanvullende bijstand samen met toeslagen, het bijstandsniveau halen. Bijstandsniveau is voor een alleenstaande 1025 euro incl. vakantiegeld (het vakantiegeld wordt jaarlijks uitbetaald). Bron is: sociaalverhaal. Met deze inkomsten is het mogelijk om boodschappen te doen, in combinatie met een goed opgesteld budgetplan, uitgavenplan.

Doe dus uitgebreid onderzoek naar je rechten. Stap desnoods een vestiging van het Juridisch Loket of de sociale raadslieden binnen om uit te laten rekenen waar je recht op hebt. En of je krijgt waar je recht op hebt. Er zijn ook volop vrijwilligersorganisaties die hierbij helpen, zoals Humanitas. Via de Gemeente kan je een overzicht opvragen hiervan. Mijn advies is om in eerste instantie te focussen op de bijstand. Maatschappelijk werk / sociaal team heeft zeer korte lijnen met de sociale dienst en kan je snel helpen bij een eventuele aanvraag of om iets uitgezocht te krijgen.

– Je schrijft: geen hulp van de rest. Als ik bijvoorbeeld op Fok Forum om wat te eten zou vragen, grote kans dat dit dezelfde dag nog naar mij opgestuurd zou worden. Ik heb hierover geschreven in het artikel. Voedselbank is in principe de beste oplossing. Via de algemene website van Voedselbanken Nederland kan je contactgegevens vinden van het bestuur van de organisatie of manieren vinden om een klacht in te dienen. Voedselbank zal je helpen indien je aan de voorwaarden voldoet. Wil je snelle hulp, stap dan binnen bij maatschappelijk werk / sociaal team van de Gemeente, zij zullen ervoor zorgen dat er nog dezelfde week een noodpakket klaarstaat.

– Ik lees dat je meerdere problemen hebt, dan is het sociaal team van de gemeente de beste plek om aan te kloppen. Voor het slapen op de vloer zullen zij namelijk een uitstekend bed met een spiksplinternieuw matras regelen via de Kringloop.

– Goed om te weten: de gemeente heeft een bepaalde zorgplicht voor haar inwoners. Je zal dus daar moeten langsgaan voor het oplossen van je problemen en zij zijn verplicht jou passende hulp te bieden.

We hebben in Nederland recht op in ieder geval de basismiddelen die nodig zijn om van te kunnen leven, zoals o.a. een uitkering of aanvullende uitkering op bijstandsniveau. Lukt het niet goed om daarmee rond te komen of boodschappen te doen, dan kan schuldhulpmaatje gratis ondersteuning bieden bij het opstellen van een budgetplan, zelfs als er geen schulden zijn.

Sociaalverhaal kan je helpen, zie website. Er zal tal van mogelijkheden en plaatsen voor gratis hulp.

Er is dus werkelijk overal hulp mogelijk; de gemeente is verplicht om jou te ondersteunen op gebieden waarbij jij jezelf niet kan redden.

Verder spijt het mij dat je zo lang hebt moeten wachten op een reactie.

Wij krijgen geen bijstand.
Mijn man heeft de laagste wia uitkering met een toeslag omdat wij getrouwd zijn.
Te weten in totaal 1243 euro per maand.
Wij hebben 3 jaar lang tot eind 2017 een aanvullende bijstandsuitkering gehad tot de norm voor gehuwden.
Ik kreeg 43 per maand heffingskorting wat op de bijstand met 10 euro meer werd gekort.
Wij hebben toen het inkomen aangepast en toch moesten wij terugbetalen.
Wij betalen nu nog toeslagen over die drie jaar terug.
De aanvulling voor voor langdurig laag inkomen word niet verstrekt bij een wia.
Bruto zitten wij boven de brutonorm bijstand voor gehuwden.
De belastingdienst heeft op ons verzoek een berekening gemaakt inzake de toeslagen. Als wij nu een av aanvragen worden wij op de toeslagen gekort. Dan gaan wij er 103 euro op achteruit.
Afgelopen maandag hadden wij echt helemaal niets meer te eten. Ik heb natuurlijk crohn en een stoma. Hier in sliedrecht hebben ze een broodnood potje. Wij wilden daarvan gebruik maken. De conculente van mee drechtsteden was er.
Zij komt al 5 jaar bij ons over de vloer.
Dus na onze vraag om hulp wees zij naar een fruitschaal en zei ik zou zeggen neem wat fruit en tja ik geef het niet. Ik ben huilend weggelopen.
Ik eet geen fruit omdat mijn stoma dan hard gaat lopen.
Zij weet dat.
We zijn naar huis gegaan en op bed gaan liggen. Sociaal verhaal sliedrecht is bagger. Het is allemaal verbonden met de sociale dienst. En die hebben maling aan iedereen.
We zijn nu met een advocaat bezig omdat de aanvraag bijzondere bijstand niet eens in behandeling werd genomen.
Volgens de jurist bij de sociale dienst heb ik een wia uitkering en heb ik vorig jaar 1 miljoen euro verdiend.
Vandaar dat wij op de vloer slapen.
De wmo heeft volledig afgehaakt met de boodschap jullie armoede is te extreem en de hulp is er gewoon niet.
En weg waren ze.
Het is niet de regering die de zieken de armoede induwt want zij geven juist subsidie af.
De gemeenten die miljoenen op de bank hebben staan duwen je de afgrond in. Ik moet 2 dieten volgen en 6 keer per dag eten.
Ik eet nu in de eerste week 2 keer per dag en de laatste 3 weken 1 keer per dag.

Emmy als geen geld of heel weinig.Doe je boodschappen bij Dirk van de Broek deze winkel is goedkoop.Ook kan je eten bestellen bij Bol.com ( baby voeding) ga bij Bol en betaal later ( je heb twee weken speling)Babyvoeding is goed. Je heb koekjes en toetjes .Ook kan je goodnoodles eten of Mr Noodles Vegan.Eet geen vlees, vis of kip dat is slecht voor je.Heel veel sterkte.

@Maureen
Ik wil je bedanken voor jouw toevoeging! Bol.com is inderdaad een goede tip die je aan Emmy geeft, daar is in veel gevallen (niet alle gevallen) achteraf betalen mogelijk. Betaaltermijn is 30 dagen en daarna krijg je nog een kosteloze herinnering. Voor de mensen die weinig geld hebben voor boodschappen, is een goedkope supermarkt zoals Dirk, Aldi, Lidl, heel goed. Als je slechts enkele goedkope producten haalt, zoals rijst, bonen in blik (peulvruchten) en iets anders als toevoeging (eieren bijvoorbeeld), kan je hopelijk een paar dagen overleven.

Als ik zelf nog e.e.a. zou mogen toevoegen:
Tip: koop bonen bij de buitenlandse winkels, daar krijg je een grote zak (bijv. linzen, kikkererwten, etc.) voor een zachte prijs. Deze moet je wel urenlang inweken in water. De Voedselbank kan overigens mogelijk heel snel zijn met het uitdelen van een noodpakket. Voedsel lenen is ook mogelijk, desnoods voor een paar dagen. Vraag eten aan de buren en zij zullen uit goedwilligheid wellicht diverse producten aan je geven. Gewoon uit medemenselijkheid. Kwestie van je nergens voor schamen.

Voor de mensen die een PayPal account hebben, bestel online eten (boodschappen) via PayPal. Met PayPal kan in bepaalde gevallen automatisch geincasseerd worden. Dan heb je ongeveer 3 tot 5 dagen speling. Gebruikmaken van eventueel PayPal saldo wat nog op het account staat, kan natuurlijk ook.

Of wat ook handig kan zijn: boek een automatische incasso terug. Bij ABN AMRO bijvoorbeeld, heb je 55 – 56 dagen de tijd om een incasso terug te boeken. Je krijgt dan waarschijnlijk wel een herinnering of aanmaning van de incasserende partij (bedrijf waar je geld verschuldigd bent), maar dan heb je wel de tijd om de betalingsachterstand in te lopen.

Er is echt van alles mogelijk. Als je vandaag nog eten nodig hebt is geld lenen (5 euro bijv.) of eten vragen aan bekenden, de snelste optie. En het noodpakket voor de Voedselbank alvast aanvragen voor de komende dagen (niet mee wachten!).

Het allerbelangrijkste is dat je leert nooit meer in een situatie terecht te komen dat je zonder eten zit. Schulden betalen en betalingsregelingen nakomen lijkt belangrijk en schuldeisers kunnen iemand flink onder druk zetten, maar levensonderhoud (voldoende kleding, voldoende geld voor boodschappen, etc.) is vaak veel belangrijker dan betalingsregelingen nakomen.

O en nog iets.
Budget beheer wilde ons er niet bijnemen omdat er niet genoeg geld binnenkomt.
Volgens hun berekeningen komen wij 650 euro per maand te kort.

Door schulden ,die ik wel betaal en ik betaal alle rekeningen hou ik net 150 euro per maand over voor eten en drinken en soms zelfs minder ,mijn situatie is , iedereen dood family , alle vrienden weg gevallen en soms praat ik haast weken met niemand . Nou is er wel een positief punt een aantal aflossingen van 75 en 50 euro per maand komen over 8 maanden ten einde ,dus zal de situatie beter worden , mijn vraag is : kan ik in aanmerking komen voor tijdelijk een voedselpakket bij de voedselbank? of moet ik dan direct al mijn finaciele zaken enz over dragen en ook mijn zelfstandigheid? ik ben trouwens ook chronisch ziek

Bedankt voor je reactie: de Voedselbank vraagt je een paar gegevens mee te nemen over o.a. je inkomsten, waarna zij kunnen uitrekenen of je in aanmerking komt voor een wekelijks voedselpakket. In principe wel, als je onder een bepaald bedrag uitkomt. Ook met de aflossing van schulden, wordt rekening gehouden.

Leuke blog, ik heb geregeld geen geld om eten te kopen .Vooral de laatste week van de maand.
Er staan leuke en hele goede tips bij. Ik heb vele van een tips ook gebuikt en bij mij werkt het.van af Januari 2020 ga ik sparenen geen spullen meer kopen, die ik niet nodig heb 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.